Eerste hele dag in New York - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van rolirolibo - WaarBenJij.nu Eerste hele dag in New York - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van rolirolibo - WaarBenJij.nu

Eerste hele dag in New York

Door: Ronald

Blijf op de hoogte en volg

16 Juli 2013 | Verenigde Staten, New York

Na dat we gisteren door de 6 uur tijdverschil een extra lange dag hadden met zowel voeten aan de grond in Amsterdam, Munchen en New York, was de nachtrust hard nodig en zeer aangenaam. Toch waren we vanochtend weer vroeg uit de veren en na een klein ontbijtbuffetje weer op pad naar Manhatten. Eerste doel was de Circle line, een boottocht van ruim 2 uur om het hele eiland heen. Een prachtig uitzicht op de skyline van New York, een groet aan het vrijheidsbeeld en een blik op de vele vele markante gebouwen en bruggen van de stad. De zon was heet, de temperatuur hoog, maar de wind en de flessen water maakten veel goed. Na deze tocht met zeer typische Amerikaanse gids, zijn we over 42nd street met zijn vele theaters en Times Square met een overvloed aan feloplichtende neonreclames en het winkelparadijs van Fifth Avenue richting het onwaarschijnlijk hoge Empire State Building gelopen. Ruim 80 verdiepingen omhoog met een flitslift, waarna het uitzicht zonder overdrijven fenomenaal te noemen was. Heel Manhatten en de wijde omgeving waren te overzien en alle gebouwen die vanaf beneden zo fors leken, werden nu gedegradeerd tot kleine flatgebouwen. Door de schaduwen van de namiddagzon kreeg het uitzicht een mooie extra diepte mee. De drukke hectiek en het lawaai echter waren vanaf deze grote hoogte niet minder. Het leek zelfs dat de overal aanwezige stank van de ontelbare eetkraampjes samen met de immer loeiende sirenes ook tot de 86e verdieping opsteeg. Na een leuke groepsfoto met de skyline van het zakendistrict op de achtergrond, zijn we weer afgedaald tot straatniveau en hebben we nog even gewinkeld in Macy's, The World's largest store. Daarna hadden we het wel gezien en gingen we, terwijl de horizon in brand leek te staan bij het invallen van de schemering, op zoek naar een taxibusje dat ons voor 3 luttele dollars per persoon weer terug wilde brengen naar ons motel. Een warme en vermoeiende dag, waar we tevreden en voldaan op terug kunnen kijken. Wat een geweldige metropool is dit en wij zijn er geweest, ongelooflijk maar waar.

• 16 Juli 2013 - 09:12

R5:

Hallo Rolirolibo,

Nog maar net een paar dagen weg, en al een heleboel gezien. We hopen ook ooit een keer in Nwe York te komen, het lijkt mij erg indrukwekkend. Veel plezier op jullie reis!!

Groetjes uit Geleen van ons allemaal!

• 16 Juli 2013 - 17:22

A3&co:

De start van jullie vakantie was niet zo best,maar als ik je verslag lees is het de moeite waard.
    We zijn inmiddels ook op ons vakantie bestemming en zitten nu in de zon te genieten op onze stek,natuurlijk niet zo'n fantastische omgeving als bij jullie maar dat is niet te vergelijken.
    we wensen jullie nog veel moois toe en geniet ervan want het is voorbij voordat je het weet.
    We kijken al uit naar het volgende verslag van familie Simonis American dreaam.

• 17 Juli 2013 - 09:26

Moniek:

Super te lezen, ga jullie helemaal volgen xx