aangekomen in new york
Door: lisa
15 Juli 2013 | Verenigde Staten, New York
zo er is echt een heleboel gebeurd vandaag.
We zijn allemaal inmiddels al meer dan 24 uur op. het is hier nu half in , en in nederland alweer half 7.
dus we zijn bekaf.
vanmorgen om 7 uur opgestaan, robin en papa zijn nog wezen hardlopen. maar de rest heeft heerlijk langer geslapen.
We mochten ook nog op hun kosten ontbijten, nou we hebben nog nooit zon luxe ontbijt gehad. Alles wat je maar wou hadden ze. we keken onze ogen uit.
daarna met het busje richting schiphol. we hadden gelukkig al ingetchekt, dus we hoefde alleenmaar in de rij aan te sluiten.
Het ging vandaag allemaal een stuk sneller, we konden makkelijk door de gate heen en zaten al snel in het vliegtuig naar munchen.
Het was voor allemaal weer erg wennen om te vliegen, voor bob de 1e keer. Maar het viel bij iedereen mee behalve bij mezelf, ik was kotsmisselijk :S maarja. gelukkig duurde de vlucht maar 1 uur.
toen we veilig op munchen aan waren gekomen hadden we daar dik 2 uur om over te stappen naar new york. we hebben even wat gegeten en zijn toen door de douane gegaan. Wij stonden met zijn alle in de rij, behalve mama, die mocht zo doorlopen, had ze schijnbaar toestemming voor gekregenXD LOL.
daar moesten we nog een uur wachten. Toen er eindelijk poortjes open gingen en we ons paspoort lieten scannen, bleek dat we ergens anders naar toe moesten. Gelukkig gingen daar ook pas net de mensen in. Dit vliegtuig was 10x mooier dus vonden we echt niet erg.
Toen we in het vliegtuig binnen kwamen hebben we echt even met zijn alle staan kijken :O we kwamen natuurlijk eerst door de luxe ruimte dus voor een heel klein momentje gaat er door je hoofd in dat jij misschien ook wel zoiets krijgt..maar dat van ons wat een stuk minder luxe natuurlijk maar nog steeds goed. je had een mooi tv tje voor je waar je alles op kon kijken en beluisteren. je hoefde je niet te vervelen dus.
tog hebben we dik 9 uur lang moeten vliegen, gelukkig kregen we af en toe wat te eten. het was niet super lekker maar tog.
Omgerekende tijd kwamen we uiteindelijk om 6 uur in new york aan. Maar voordat je eindelijk eruit mocht was je alweer een stukje verder in de tijd. Heel raar om dan voortestellen dat het in nederland al 12 uur is geweest :O maar doordat het buiten licht is, was het minder moeilijk om wakker te blijven.
Toen we de luchthaven binnen kwamen, stonden er tientallen borden dat je geen gebruik mocht maken van electriche apparaten. en wat doet bob hij pakt zn mobiel om een foto te maken XD chappie.....
We moesten in een lange rij aansluiten om ons paspoort te laten controleren. na driekwartier wachten waren we aan de beurt en gelukkig konden we na even streng aangekeken te zijn doorlopen. We hebben onze koffers opgehaald en gingen opzoek naar ons vervoer.
Papa dacht thuis een busje geregeld te hebben die direct naar ons hotel zou gaan maar dit was helaas niet waar. we zijn toen naar de taxis geleid zodat we daar een taxi konden bellen.
Bob heeft even gebeld terwijl papa vast geld aan het pinnen was.
Tog een hoop gedoe allemaal maar uiteindelijk zijn we met een luxe taxi bij het hotel aangekomen. ook daar ging het inchecken goed:) we hebben onze kamer opgezocht..gevonden, maar mooi was tie nie. echt alleen om in te slapen. maarja
we hebben heel even kunnen wifien en daarna hebben we de bus naar new york city gepakt. we konden er met een ''zwart'' busje voor 3 euro pp heen. dus was gelukkig niet te duur:)
We zijn uitgestapt toen we lampjes zagen:P
Dat bleek later dus times square te zijn :P haha
Eerst nog even een lekker broodje bij subway gegeten en toen de stad in gegaan. tis een hele happening met al die grote schermen, lampjes, theather en straatvoorstellingen. Het is wel waar wat ze zeggen. Het leeft echt tot heeeel laat :P
We hebben de leukste dingen bekeken, en natuurlijk het hard rock cafe voor bob. je kan hier zo heel veel uurtjes voorbij laten gaan. maar toen het in new york 12 uur was hebben we maar gezegd dat we terug na het hotel gingen. we hebben weer een busje opgezocht die ons naar het hotel zou moeten brengen, we hebben weer dezelfde gevonden, maaR het was een hele discussie. ik zal het maar zo zeggen, we waren blij toen we heelhuis weer bij het hotel aankwamen.
We waren allemaal erg moe.
fijn al die irritaties die dan ontstaan :S maarja
hopelijk zijn er mensen blij mee dat ik tog nog even een stukje heb proberen te schrijven.
SORRY voor waarschijnlijk de vele spelfouten!
morgen niet te laat op.dan zijn de plannen dat we new york beter gaan bekijken, dmv een boottocht rondom manhatthan en een lift naar het topje van de empaire state building.
ben benieuwd. maar nu eerst SLAPEN!
liefs ons vanuit new york
dus we zijn bekaf.
Bob heeft even gebeld terwijl papa vast geld aan het pinnen was.
We zijn uitgestapt toen we lampjes zagen:P
Dat bleek later dus times square te zijn :P haha
We waren allemaal erg moe.
fijn al die irritaties die dan ontstaan :S maarja
SORRY voor waarschijnlijk de vele spelfouten!
ben benieuwd. maar nu eerst SLAPEN!
liefs ons vanuit new york
15 Juli 2013 - 08:25
Esther En Hans:
Hoi Lisa,
Wat kan jij het toch allemaal leuk vertellen het leek net als of ik er zelf was!!
Maar gelukkig is het allemaal goed gekomen en als jullie goed uitgerust zijn dan zijn er veel minder
irritaties .
Maak er een leuke week van want dit is iets om nooit te vergeten !!!
Liefst Esther -
15 Juli 2013 - 08:25
Esther En Hans:
Hoi Lisa,
irritaties .
Maak er een leuke week van want dit is iets om nooit te vergeten !!!
Liefst Esther -
15 Juli 2013 - 09:02
Elly En Nico-Simonis:
Wat een belevenis zeg, maar gelukkig zijn jullie goed aangekomen in new york.
Eerst even aan het tijdsverschil wennen en dan weet je niet beter.
Geniet maar van alles wat je ziet en leg het per foto vast voor later.
Hier gaat alles goed de poes had al een merel te pakken wat een gepiep zeg,
en Oma mag alle veren opruimen.
Wij vermaken ons ook goed hier we slapen net zo goed als thuis.
Dat zal echt wel lukken Oma heeft met Milou al heel wat straten gezien.
Het weer is ook nog mooi hier en zal ook even zo blijven.
De kat is helemaal gek met ons lijkt wel of het onze poes is.
Dat was het dan weer veel plezier daar en tot schrijfs.
Oma & Opa
15 Juli 2013 - 12:13
Edith T:
Leuk Lisa dat je nog even de tijd hebt genomen voor een verslag. Straks weer lekker fit opstaan en gezellig samen op pad. Lekker veel foto's maken voor later, maar dat is aan jou wel goed besteed ;)
15 Juli 2013 - 18:08
Jan En Thea En Moo:
15 Juli 2013 - 18:14
Jan En Thea En Moo:
Hallo RoLiRoLiBo's,
Wat een verhaal zeg!
Ja, er vallen altijd dingen tegen, maar geniet maar volop.
Jan zegt: Als je in New York bent, moeten jullie naar China-Town gaan, je weet niet wat je ziet.
Daar heb je flatgebouwen, met alleen maar Chinese restaurantjes.
Die flatgebouwen hebben wel 6 of 7 verdiepingen.
Jan heeft daar lekker gegeten voor weinig mmmmmmmmm.
Nog veel plezier en een knuffel van Moo.
15 Juli 2013 - 21:14
Ilse:
Gelukkig zijn jullie heelhuids aangekomen en hebben jullie al wat mooie dingen gezien!
Rust maar lekker uit. Veel plezier morgen!
Liefs,
Ilse -
16 Juli 2013 - 05:43
haha, esther : dankje ! leuk om te horen:)
ik vind het ook leuk om te doen en vooral om het dan later terug te lezen, ik wil nog wel eens vergeetachtig zijn:P ahha.
ook fijn om te horen dat jullie meegenieten.
we zullen elke dag ons best doen om er iets op te zetten met een fototje erbij natuurlijk om de belevenis nog leuker te maken.
morgen ons laatste dagje in new york. ben benieuwd.
liefs lisa -
17 Juli 2013 - 09:35
Anoeska:
:o nu pas alles gelezen (A) maar echt heel leuk om te kunnen lezen wat je allemaal mee maakt ;)
ben blij dat je heel over bent en leuke dingen doet!
als jij weer appt waar je naartoe gaat, dan klinkt dat heel bekent, maar zooooo verweg...
echt stoer dat jij er in het echt bij bent :)
nog veel plezier, doe voorzichtig en geniet ervan!
ik zal vanaf nu trouw lezen :P hihi
xxxxx noes